Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2020 > 10-06-2020

Ședința Camerei Deputaților din 10 iunie 2020

21. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  21.15 Florin-Claudiu Roman - declarație politică intitulată "Populismul PSD este la cote maxime și la Parlament!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Florin-Claudiu Roman:

"Populismul PSD este la cote maxime și în Parlament!"

PSD și sateliții săi au făcut o pasiune din a scrie moțiuni simple la foc automat. Astfel, pe modelul "Mircea, fă-te că lucrezi!" și "PSD vrea să arate că are activitate în Parlament", alta decât cea uzuală, și anume, cea care constă în legi favorabile infractorilor și măsuri populiste menite să dinamiteze bugetul și să scadă încrederea investitorilor în țara noastră, așa că se mai ocupă și cu moțiunile, de data aceasta împotriva ministrului muncii, Violeta Alexandru, și a ministrului lucrărilor publice, Ion Ștefan.

Însă aceste moțiuni fără niciun fel de substanță, construite pe minciuni și manipulări grosolane, sunt încă o dovadă clară a fricii și inferiorității resimțite de această majoritate toxică, care vede performanțele unor oameni onești și competenți, precum sunt miniștrii Guvernului Partidului Național Liberal, și se teme de comparația pe care o vor face românii între o guvernare liberală făcută pentru ei și modul dezastruos în care a condus PSD țara, în ultimii trei ani.

Pe scurt, aceste moțiuni sunt doar praf în ochi și propagandă politică rudimentară, cu care vor să-și justifice existența în Parlament în fața propriului electorat. PSD și aliații consideră aruncatul cu noroi, pentru că la atât se poate reduce chintesența tuturor acestor moțiuni simple pe care le-au depus până acum, un mod eficient prin care pot face uitați toți anii în care au ținut milioane de români în stradă, iar alte milioane au părăsit țara, sătui să vadă prăpădul pe care îl lasă PSD și sateliții săi în urma lor.

Te și cuprinde un sentiment de uimire în primă instanță, cum de are un așa tupeu acest partid care, în loc să își reconsidere valorile și să facă o reformă profundă în propria gospodărie, alege, tocmai el, PSD, să arate cu degetul ce nu merge bine în țara unde s-au aflat la conducere din anul 2012 încoace. Dar cred că este mult prea târziu să cerem din partea pupililor lui Liviu Dragnea decență și simțul rușinii. Toți românii știu că aceste două caracteristici nu au făcut, nu fac și, probabil, nu vor face niciodată parte din practica politică a PSD-ului.

Românii ne vor judeca, pe toți, oricum, dragi PSD-iști. Puteți scrie câte moțiuni doriți, puteți să le depuneți pentru fiecare ministru în parte deodată, să nu mai lăsați suspansul în aer; oricum bănuiesc că le aveți deja scrise, programate pe calendar. Numai românii ne vor măsura și vor decide la urnă cine i-a servit mai bine acestei țări. Nu puteți face voi propagandă, cât putem noi munci pentru România!