Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2020 > 10-06-2020

Ședința Camerei Deputaților din 10 iunie 2020

21. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  21.23 Cristina-Elena Dinu - declarație politică cu titlul "PSD respinge legile inițiate de PNL în folosul ușurării detenției clientelei politice";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Doamna Cristina-Elena Dinu:

"PSD respinge legile inițiate de PNL, în folosul ușurării detenției clientelei politice"

PSD respinge în Parlament toate proiectele de lege care prevăd ușurarea condițiilor de detenție, majoritatea inițiate de PNL. Unul dintre acestea prevedea închisoarea alternativă pentru cei care au dat "tunuri" financiare în perioada stării de urgență. Se urmărea exact oferirea unor condiții de detenție foarte avantajoase, chiar la domiciliu, pentru clientela liberală, fapt cu care PSD nu putea fi de acord.

De asemenea, am mai respins prin vot un alt proiect inițiat exclusiv de membrii PNL, printre care și Alina Gorghiu, "celebră" după afirmația conform căreia Constituția nu trebuie respectată, care prevedea ca în weekend executarea pedepselor să se facă "în centre specializate", cu un confort superior celor din penitenciare.

Această propunere legislativă stipula că "măsura de executare a pedepsei privative de libertate în regim mixt, de echivalent de zile în folosul comunității, și de zile de executare sâmbăta și duminica într-un centru special înființat".

Proiectul revenea tocmai la reglementarea care fusese respinsă în legea precedentă, cu privire la posibilitatea ca pedeapsa cu închisoarea să poată fi ispășită acasă.

Vom penaliza în Legislativ toate intențiile liberalilor de a face jocurile celor care îi susțin financiar și de a le ușura perioadele de detenție, deoarece "nimeni nu este mai presus de lege", așa cum prevede legea fundamentală.