Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2021 > 23-06-2021

Ședința Camerei Deputaților din 23 iunie 2021

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Ilie Toma

  Declarații politice și intervenții ale deputaților: Ilie Toma - declarație politică: Valorile liberale se bazează pe austeritate, sărăcie și grija zilei de mâine a românilor;

Domnul Ilie Toma:

"Valorile liberale se bazează pe austeritate, sărăcie și grija zilei de mâine a românilor"

Fantasticele fapte ale coaliției PNL - USR PLUS - UDMR se regăsesc în împrumuturi masive, luate la dobânzi astronomice, prețuri care au explodat, în timp ce buzunarele românilor s-au golit, facturi dublate, în cursul euro trecut de 5 lei, cel a benzinei trecut de 6 lei, lipsa de medicamente, în alocații, salarii și pensii înghețate și deturnarea banilor din PNRR .

Cu toate acestea, la fiecare ieșire publică, de la reprezentanții celei mai proaste guvernări din ultimii 30 de ani, auzim doar laude cu lucrurile fantastice făcute pentru România.

Da, este ireal discursul lor și ce se întâmplă, iar faptul că discursul coaliției contrazice realitatea, mă determină să aduc în atenția tuturor două dintre cele mai importante lucrări de referință din domeniile psihologiei și psihiatriei: "Manualul de diagnostic și statistică a tulburărilor mintale" al Asociației Americane de Psihiatrie și "Clasificarea tulburărilor mintale și de comportament" a Organizației Mondiale a Sănătății.

Poate, împreună, reușim să-i ancorăm la realitatea cotidiană.

Salariații și pensionarii României nu simt beneficiile acestei guvernări!

Antreprenorii care au menținut angajații și au plătit taxele, pe perioada pandemiei, fără ajutor de la stat, primesc somații de plată de la ANAF!

Copiii sunt furați cu 2,1 miliarde de lei, 522 de lei de la fiecare copil de 2-18 ani și câte 1.044 lei de la cei sub doi ani sau cu handicap.

Creșterea economică este din pix, pixul cu care se semnează contractele de îndatorare pe viață a românilor și cele de consultanță prin PNRR!

Istoria din 2010, când Boc tăia pensiile și salariile pe motiv că "Nu sunt bani", se repetă. Dar, ca și atunci, sunt bani pentru clientela de partid. În timp ce Guvernul spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, Cîțu alocă, prin PNRR, 2,9 miliarde lei (585 milioane euro) sponsorului principal al PNL.

Bani publici pentru oameni și salvarea economiei nu sunt, dar sunt pentru administrațiile locale conduse de oamenii PNL, firme de consultanță sau firme de casă.

PNNR, care era un instrument creat pentru redresarea economiei și atenuarea efectelor pandemiei, dar s-a transformat în instrumentul de furt al PNL-USR, prin contracte de consultanță cu dedicație.

585 de milioane de euro pe consultanță firmei GSP Power, deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL!

500 de milioane de euro pentru un Cloud Guvernamental, de 10 ori mai mult decât era evaluat acum trei ani, contravaloarea unui spital regional cu 1.000 de paturi!

Sute de milioane de euro puse de-o parte pentru consultanța ce va fi livrată prin ONG-urile USR-iste!

PNRR, în realitate, este pușculiță pentru sponsorii PNL, și România este condusă spre prăpastie cu o viteză uluitoare.

Guvernele lui Iohannis atacă românii, în fiecare zi, și România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice, împrumuturi pentru care nimeni nu a auzit vreo justificare.

De fiecare dată când guvernați, din valorile voastre liberale, renasc austeritatea, sărăcia și povara zilei de mâine. Interesele străine reapar, iar profitul băncilor și al corporațiilor crește, în timp ce firmele românești intră în faliment, și românii se îndreaptă spre occident, în căutarea unei vieți mai bune, pe care voi refuzați să le-o oferiți în propria țară.

Stimați colegi din coaliția de guvernare, când PSD venea cu măsuri pentru bunăstarea tuturor, protestați cu lanterne aprinse și cântați imnul României în fața Parlamentului, acum, când instalați austeritatea, vă aplaudați singuri și vă lăudați cu lucruri fantastice și mărețe pentru români.

Da, faceți lucruri fantastice pentru România!