Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2022 > 07-12-2022

Ședința Camerei Deputaților din 7 decembrie 2022

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.59 Ilie Toma - declarație politică: "Apel la unitate și responsabilitate în actul guvernării!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Ilie Toma:

"Apel la unitate și responsabilitate în actul guvernării!"

Traversarea perioadei de pandemie și războiul de la granițele României au adus schimbări și vor urma multe alte transformări. Avem certitudinea că realitatea cotidiană trebuie să se vadă și în actul de guvernare a României, prin adaptarea rapidă a strategiilor elaborate de decidenții politici, strategii care vizează viitorul socio-economic al țării și al cetățenilor ei.

Luna decembrie este importantă pentru noi toți, atât din punct de vedere istoric, Ziua Națională a României și marcarea a 33 de ani de la Revoluția Română care a condus la căderea regimului comunist, cât și din punctul de vedere al sărbătorilor de iarnă, bogate în tradiții și obiceiuri care au în centru mari sărbători creștine și familia, alături de care vom fi așa cum este firesc.

Istoria este un izvor de exemple al faptelor de eroism. Cu sânge și prețul vieții, s-au scris fapte care au condus la ceea ce România trebuie să fie astăzi - un stat independent, suveran, respectat și mai ales puternic.

Codul moral și valorile asociate credinței trebuie să ne îndrepte spre cetățeni și, ca buni creștini ce suntem, faptele noastre să se reflecte în apărarea moștenirii primită de la strămoșii noștri.

În acest moment, PSD este singura formațiune politică din țară care este capabilă să restabilească relația de încredere cu cetățenii și toate acțiunile sunt îndreptate spre cetățeni.

PSD apără principiile și valorile după care se ghidează, luptă pentru cauze clare și continuă construirea unei societăți echitabile. Obiective precum justiția socială, mobilitatea socială, reducerea sărăciei și a inegalității veniturilor stau la baza politicilor pe baza cărora PSD guvernează și a stabilirii programelor și măsurilor necesare pe termen scurt, mediu și lung.

Românii merită un trai mai bun în țara lor, stabilitate economică, predictibilitate, siguranța locurilor de muncă și certitudinea unui viitor bazat pe valori și principii reale la care suntem obligați să contribuim cu toții.

Așa cum PSD poate veni cu soluții la orice problemă și face tot ce este necesar ca românii să nu fie împovărați de traiul zilnic, oricare formațiune politică poate face la fel și fac apel la unitate și responsabilitate în actul guvernării. Doar așa se pot găsi cele mai bune soluții pentru depășirea tuturor crizelor și redresarea economică a României.