You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2023 > 06-02-2023

Sittings of the Chamber of Deputies of February 6, 2023

7. Prezentarea interpelărilor adresate Guvernului.  
  7.6 Brian Cristian

 

Domnul Vasile-Daniel Suciu:

  ................................................

Domnul Brian Cristian?

Am o rugăminte, acea frază de la final, că solicitați răspuns în termenul prevăzut de Regulament, nu o mai citiți, că oricum se subînțelege.

Domnul Brian Cristian:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Interpelarea mea este adresată ministrului justiției și are ca obiect - "Insolvența și falimentul cluburilor sportive".

Domnule ministru,

Numărul mare de cluburi sportive care ajung în faliment este o problemă serioasă în multe țări, inclusiv a noastră, iar cauzele acestui fenomen pot fi multiple - de la management ineficient, lipsa susținerii din partea sponsorilor, autorităților sau dificultatea de a atrage un număr suficient de suporteri sau investitori.

Dispariția cluburilor sportive prin faliment poate avea un impact negativ asupra economiei locale, asupra angajaților și sportivilor, precum și asupra comunităților din care aceștia fac parte. Cluburile sportive reprezintă un important factor de coeziune socială și un loc de întâlnire pentru. suporteri.

Este foarte important să înțelegem importanța acestora în viața socială și culturală a comunităților locale. Trebuie susținute și protejate pentru a păstra un echilibru sănătos în societate, iar pentru aceasta e nevoie să identificăm soluții pentru a proteja cluburile sportive, pentru a le asigura sustenabilitatea și a le conserva cultura. Însă, în primul rând, e nevoie să cunoaștem dimensiunea reală a problemei falimentului cluburilor sportive din România, pentru a contura o imagine clară a fenomenului și pentru a identifica soluțiile care se cuvin.

De aceea, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este numărul de dosare având ca subiect cluburi sportive și ca obiect insolvența acestora, în perioada 2011-2023? Câte dintre aceste proceduri judiciare sunt finalizate și câte dintre acestea sunt încă pe rolul instanțelor?;
  2. Care este numărul de dosare având ca obiect falimentul cluburilor sportive în perioada 2011-2023? Câte dintre acestea sunt finalizate și câte sunt pe rol?:
  3. Care este durata medie a unei proceduri de insolvență a unui club sportiv? Dar durata medie a unei proceduri de faliment?;
  4. Care este procentul mediu de recuperare a creanțelor de către creditorii clubului sportiv, într-o procedură de insolvență? Dar într-o procedură de faliment?;
  5. Care sunt categoriile predominante de creditori în procedurile de insolvență și faliment al cluburilor sportive?

Vă rog să-mi comunicați răspunsul în scris și verbal.

Cu considerație, Bran Cristian, deputat de Maramureș.