Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2024 > 13-02-2024

Ședința Camerei Deputaților din 13 februarie 2024

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.48 Silviu-Titus Păunescu - declarație politică: "Voi pregătiți-vă pentru război, fiți gata să vă dați viața pentru țară și pentru privilegiile noastre!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Silviu-Titus Păunescu:

"Voi pregătiți-vă pentru război, fiți gata să vă dați viața pentru țară și pentru privilegiile noastre!"

Cam așa s-ar traduce vocabularul politicienilor, când vine vorba despre momentele tensionate în care ni se reamintește că la granițele noastre este un conflict cât se poate de serios! România are, în acest moment, o armată minimă, cu dotări minime, este lipsită de o fabrică decentă de pulberi - imaginați-vă că în punctele culminante ale conflictului ruso-ucrainean se trăgeau și câte 20.000 de obuze zilnic, probabil cam cât toată rezerva noastră strategică, iar infrastructura rutieră actuală nu poate suporta deplasarea trupelor NATO care ar trebui să ne vină în ajutor!

Dacă mai amintesc și despre dronele rusești care zboară în voie deasupra teritoriului național, despre bâlbele ministrului apărării și despre lipsa unui exercițiu de mobilizare național, chiar și parțial, rețeta eșecului este completă!

Diaspora a părăsit țara nu de prea mult bine, ci disperată de jaful la care era supusă de o clasă politică incompetentă, iar tinerii apți pentru serviciul militar de la noi se întreabă, pe bună dreptate, pentru cine să lupte, în cazul terifiant al unui conflict, pentru cine să îți dea viața, pentru care țară?

Pentru că țara Coaliției de guvernare PSD-PNL arată cam așa - se moare în spitale ars de viu, firmele de asigurări și băncile fac ce vor pe piață, fără ca instituțiile de supraveghere să își facă treaba, sistemul educațional este și el la pământ, resursele înstrăinate, iar ultima schemă majoră de jaf național, compensarea, funcționează fără probleme.

În acest context, șeful Armatei vrea pregătire militară generală, în vederea unui război cu Rusia, adică un fel de revenire la "armata întregului popor" de dinainte de 1989!

Păi, să vedem pentru cine ar trebui să moară tinerii acestei țări: oare pentru prim-vicepreședintele partidului de guvernare, PNL, care merge cu Lamborghini, soția cu Bentley, plătește 6.000 de euro lunar pentru o chirie de lux și cheltuiește 600.000 de euro din șpăgi în vacanțe prin stațiuni de lux? Oare pentru un președinte care secretizează cât cheltuiește din bugetul statului, făcând turism prezidențial, împreună cu doamna profesoară, soția, cu avioane private pentru milionari, în țări fără nicio relevanță politico-economică? Oare pentru judecătorii și magistrații din justiția română care decid că polițistul care, mergând cu viteză, a omorât o copilă pe trecerea de pietoni, nu va face nicio zi de pușcărie?

Răspundeți, întâi, la aceste întrebări, stimați colegi din Coaliția de guvernare PSD-PNL, și abia după aceea cereți cuiva să își dea viața pentru România!