Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2024 > 19-03-2024

Ședința Camerei Deputaților din 19 martie 2024

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.18 Bogdan-Alexandru Bola - declarație politică având titlul "Forța Dreptei reușește să extindă la 10 ani perioada de închiriere a suprafețelor de mare teritorială";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Bogdan-Alexandru Bola:

"Forța Dreptei reușește să extindă la 10 ani perioada de închiriere a suprafețelor de mare teritorială"

Acum o săptămână, atrăgeam atenția Ministerului Mediului asupra faptului că statul român nu valorifică marea teritorială și împiedică desfășurarea unor activități economice valoroase, cum ar fi acvacultura, în timp ce vecinii bulgari fac acest lucru cu mare succes.

În calitatea mea de deputat dobrogean, am atras de multe ori atenția asupra oportunității de a crește durata contractelor de închiriere a suprafețelor de mare teritorială la 10 ani, pentru a oferi un sprijin real mediului de afaceri românesc și pentru a crește ponderea turismului în economia locală și națională.

Am avut plăcerea, zilele trecute să văd că, în urma insistenței noastre, Ministerul Mediului, condus de domnul Mircea Fechet, a anunțat că a publicat vineri, în consultare publică, pe site-ul instituției, Hotărârea pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 183/2020 privind aprobarea închirierii unor bunuri imobile proprietate publică a statului, aflate în administrarea Administrației Naționale "Apele Române". Astfel, se va extinde perioada de închiriere a sectoarelor de plajă la 10 ani, lucru care va da o mai mare predictibilitate și stabilitate mediului de afaceri local. Cu sezonul estival la ușă, această măsură este una benefică și mă bucur că la Ministerul Mediului a existat deschiderea și înțelegerea pentru adoptarea unei astfel de măsuri.

Noi, cei de la Forța Dreptei Constanța, vom căuta mereu să promovăm cele mai bune măsuri pentru județul nostru. Chiar dacă ne aflăm momentan în opoziție, ca partid parlamentar, vom continua să depunem toate diligențele necesare și să-i persuadăm cu argumente raționale și de oportunitate pe cei care se află în pozițiile de putere la acest moment, totul pentru a urmări interesele legitime ale dobrogenilor și a fi luate cele mai bune decizii.

Nu mă voi opri din a reclama constant atunci când o măsură contravine intereselor dobrogenilor și când ar fi nevoie de acțiune pentru promovarea acestor interese.