Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2024 > 19-03-2024

Ședința Camerei Deputaților din 19 martie 2024

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.56 Radu Tudor Ciornei - declarație politică: "România eșuată - ministrul Barbu, noul Dănuț Andrușcă";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Radu Tudor Ciornei:

"România eșuată - ministrul Barbu, noul Dănuț Andrușcă"

În declarațiile politice din anii trecuți, defineam idiocrația ca fiind așezarea fără concurs, prin puterea pixului magic al Dumnezeilor de partid, a unor oameni lipsiți de valoare, de studii ori experiență, care iau locul celor bine pregătiți doar prin marele atu al obedienței față de cei care i-au propulsat și înțepenit în scaune. Odată puși în funcții, idiocrații devin adevărați câini de pază ai protectorilor lor, fiind în stare de absolut orice josnicie pentru a-și proteja pozițiile pe care, în mod normal, nu puteau să le ocupe.

Declarația halucinantă a ministrului agriculturii, Barbu, care a afirmat nonșalant - "Nu vreau să exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României" - m-a dus cu gândul la un alt corifeu al idiocrației dâmbovițene, tot ministru, Dănuț Andrușcă, acel Dănuț căruia după prima și singura sa intervenție în fața microfoanelor, partidul i-a interzis să mai comunice. Când au sesizat că omul are un intelect de clasa a patra, l-au scos din lumina reflectoarelor, dar nu din funcția de ministru. Nu m-a mai mirat deloc faptul că, în loc să fie admonestat de către colegii de partid care au fost făcuți, inerent, de rușine, unii, niște lumini la rândul lor, precum marea doamnă Intotero, i-au luat, nonșalanți, apărarea.

Nu am cum să nu mă gândesc la poveștile bunicilor care ne ziceau cum, la venirea comuniștilor, prostul satului a ajuns primar și a început să își arate incapacitatea crasă de a înțelege mersul lucrurilor. Pe undeva este de înțeles această imbecilizare a activului superior al partidelor de la putere, pentru că omul inteligent poate avea și conștiință, ceea ce nu ar duce, pentru marii moguli, la nimic bun.

Atâta vreme cât înalții demnitari își flutură, precum neterminatul de la Vaslui, legitimațiile de deputat prin shaormerii, țara aceasta nu se va face bine. Oare dacă, printr-o minune, Ceaușescu ar candida din nou, oare câți l-ar alege? Ei?!