Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2024 > 09-04-2024

Ședința Camerei Deputaților din 9 aprilie 2024

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Alin-Gabriel Apostol

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:

Alin-Gabriel Apostol - declarație politică evidențiind speranțele pentru a promova o democrație autentică și pentru a construi o Românie modernă și prosperă;

Domnul Alin-Gabriel Apostol:

530.000 de semnături. 500.000 de mulțumiri vă adresăm dumneavoastră, celor care au semnat, celor care ne-au încurajat, celor care ne-au criticat constructiv.

Vă mulțumim.

Fiecare dintre aceste semnături este luată pe bune, în stradă, de la oameni.

Fiecare dintre aceste semnături reprezintă o speranță, o speranță de modernizare și schimbare.

Am auzit multe povești, în această perioadă de 3 săptămâni, în care am strâns aceste semnături. Multe povești pozitive, multe povești de speranță. Au fost și câțiva oameni care nu mai au speranță, care nu mai cred în democrație, care nu mai cred că au cu cine să voteze.

Într-adevăr, Iohannis a distrus multe speranțe. Atunci când a decis, în loc de o guvernare care să modernizeze România, a ales o guvernare care să fure România. A pus interesele lui mai presus de interesele românilor. Pentru vacanțe de lux, pentru palate de împărat, a ales o grupare mafiotă care spoliază toată bogăția României.

Vă mulțumim încă o dată pentru încrederea dumneavoastră și vă promitem că vom face tot ce ține de noi ca să oprim această mafie care a acaparat România.

Există o televiziune în România care, zi de zi, 24 din 24, are burtiere în care USR a făcut nenorocirile cele mai văzute și nevăzute, în care USR a făcut aia, nu a făcut aia. Ai impresia că USR a fost la guvernare 34 de ani și că partidul unic PSD-PNL a guvernat doar opt luni de zile.

Din păcate, acest venin, scurs zi de zi în urechile telespectatorilor, funcționează pentru unii. Din fericire, sunt mulți alți oameni care nu urmăresc această televiziune sau care înțeleg interesul acestei televiziuni. Pentru că înțeleg că PSD și PNL folosesc banii publici să cumpere această televiziune și să folosească banii publici pentru a disimula, pentru a distribui astfel de minciuni odioase.

Le este frică de Alianța Dreapta Unită și de USR, pentru că suntem singurii care stăm în calea acaparării complete a statului român, a instituțiilor publice independente. Noi vom lupta până la capăt cu astfel de minciuni odioase.

Democrația din România este pe muchie de cuțit. Chiar și CNSAS își schimbă politica.

Zilele acestea, CNSAS a decis să nu mai ancheteze un dosar de securitate al unei personalități, pentru că și-a dat demisia, chiar dacă în momentul respectiv, când s-a făcut sesizarea la CNSAS, el era în funcție, după ANI, care nu mai anchetează averea lui Hellvig - știți bine, casa de 600.000 euro -, fără nicio justificare asupra acelor venituri.

După ce DNA, sub mandatul lui Voineag, îl spală pe Ciucă de plagiat și pe Bode de dosarul cu BMW-uri, după ce CCR dă o decizie complet contradictorie față de practica generală, în care decide că este constituțională o asumare în Guvern pentru 22 de acte normative, deși anterior decisese că este neconstituțională o asumare guvernamentală pentru 21 de acte normative, instituție după instituție, independentă, pică că sub controlul partidului unic. Dar împreună cu dumneavoastră vom opri această practică și vom spune "Nu" acestui tip de a face politică și de acapara instituțiile de stat și vom spune "Da" pentru o Românie modernă și prosperă.

Vă mulțumesc.