Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Înregistrare ONG Versiunea pentru printare

Camera Deputaților pune la dispoziția organizațiilor societății civile legal constituite, fără scop lucrativ, care sunt interesate de activitatea legislativă desfășurată la nivelul comisiilor permanente, o procedură de înregistrare online într-un Repertoar publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

Sunt invitate să completeze formularul de înscriere asociațiile, fundațiile și federațiile constituite în baza Legii nr. 21/1924, O.G. nr. 26/2000 și a Legii nr. 54/2003 – denumite generic organizații neguvernamentale (ONG) - , confederațiile patronale și sindicale reprezentative potrivit legii, corpurile profesionale legal constituite.

Repertoarul se dorește a fi un instrument de informare și de lucru eficient pentru deputați și staff-ul parlamentar, cu privire la mediul asociativ din România, în scopul îmbunătățirii mecanismelor de consultare și de participare a reprezentanților societății civile la procesul de elaborare a legilor, cu precădere la nivelul comisiilor parlamentare. În acest sens, Repertoarul cuprinde informații privind denumirea, tipul și misiunea organizației, prezentarea acesteia, principalele domenii de activitate, proiectele desfășurate și serviciile oferite, comisiile permanente ale Camerei Deputaților de activitatea cărora organizația este interesată, date și persoane de contact și altele asemenea. În timp, Repertoarul va fi completat cu propunerile, sugestiile, contribuțiile etc. organizațiilor înscrise, referitoare la diferitele inițiative aflate în dezbaterea comisiilor și transmise acestora în scris, precum și cu ocazia ședințelor de consultare dintre comisii și reprezentanții societății civile, organizate potrivit prevederilor Regulamentului Camerei Deputaților

Pe lângă procedura de înregistrare, Repertoarul oferă organizațiilor interesate să participe direct la procesul de consultare și care pot oferi expertiză de specialitate în varii domenii aflate în atenția legiuitorului, o procedură de acreditare a acestora la Camera Deputaților, pe baza unui set de principii și reguli de conduită, în acord cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaților.

ATENȚIE: Înregistrarea în Repertoar nu conduce în mod automat la acreditare. Solicitarea privind obținerea acreditării se face prin completarea rubricilor dedicate acestui scop din formularul de înscriere. Vă rugăm să citiți cu atenție principiile privind accesul și conduita reprezentanților acreditați ai societății civile în Camera Deputaților, principii care trebuie respectate în cazul acreditării.

Înainte de a completa datele, în vederea înregistrării ONG-ului dvs. în REPERTOAR, puteți vizualiza orientativ
formularul de înscriere(.pdf)

Pentru a putea demara procedura de înscriere, aveți nevoie de un cont de utilizator și o adresa de e-mail validă. Mai multe detalii găsiți la rubrica Meniu utilizator - pași de urmat.

AVERTISMENT: Camera Deputaților nu își asumă răspunderea privind exactitatea și corectitudinea datelor și informațiilor cuprinse în acest Repertoar. Întreaga responsabilitate privind conținutul datelor și informațiilor referitoare la organizațiile înscrise revine în exclusivitate acestora.
Înscrierea unei organizații în Repertoar și/sau obținerea acreditării, nu conferă acesteia un statut sau un tratament special în relațiile cu reprezentanții Camerei Deputaților, structurile acesteia sau cu terții ori alte beneficii sau drepturi în afara prevederilor legale. De asemenea, Camera Deputaților își rezervă dreptul de a modifica procedurile de înregistrare și procedurile de acreditare și de a solicita orice precizări, informații și documente suplimentare, pe care le consideră necesare. Înscrierea în Repertoar, precum și consultarea acestuia de orice persoană interesată înseamnă acceptarea acestor condiții. Orice propuneri, sugestii sau întrebări pot fi transmise prin e-mail, la adresa ong@cdep.ro

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 iulie 2024, 8:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro