Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

Participarea membrilor delegației parlamentare române la cea de-a 14-a reuniune a JPSG Europol

În perioada 18-19 februarie 2024, domnii deputați Marian-Iulian Rasaliu (PSD) și Georgel Badiu (AUR) participă la cea de-a 14-a reuniune a Grupului mixt de control parlamentar al Europol, la Gent, în Belgia, în calitate de reprezentanți ai Comisiei speciale comune de control parlamentar specializat al Europol a Parlamentului României.

Pe ordinea de zi a reuniunii sunt înscrise aspecte referitoare la: Raportul de activitate al Europol pentru perioada octombrie 2023 - februarie 2024 și Raportul Autorității Europene pentru protecția datelor (EDPS), totodată, cea de-a doua parte a lucrărilor va cuprinde sesiuni de întrebări și răspunsuri referitoare la traficul ilicit de arme de foc și combaterea traficului de persoane în statele membre ale Uniunii Europene.
Printre oficialii invitați să se adreseze participanților în cadrul evenimentului se numără: Comisarul european pentru afaceri interne, doamna Ylva Johansson, Ministrul afacerilor interne din Belgia, doamna Annelies Verlinden, Directorul executiv al Europol, doamna Catherine De Bolle și Președintele Autorității Europene pentru Protecția Datelor, domnul Wojciech Wiewiórowski.
În cadrul acestei reuniuni, membrii JPSG exercită activitatea de control parlamentar asupra Agenției Europol, prevăzută în Regulamentul JPSG, inclusiv prin adresarea de întrebări orale reprezentanților structurii de conducere a Agenției europene. Membrii JPSG au, de asemenea, posibilitatea de a solicita un răspuns în scris, în cazul în care răspunsul la o întrebare este considerat insuficient.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 1:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro